Pagrindinis Activities KAIP GERA BŪTI KARTU
KAIP GERA BŪTI KARTU PDF Print E-mail

KAIP GERA BŪTI KARTU

Gegužės 25 d. Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centras pakvietė Klaipėdos miesto tautines bendrijas, klaipėdiečius ir miesto svečius į Pasaulinės kultūrų dienos šventę.

Šventės atidarymo metu LR Seimo narė Irina Rozova, tardama sveikinimo žodį, paminėjo, kad labai svarbu išsaugoti visų Lietuvoje gyvenančių tautų savitumą, įvairovę, laisvę ir bendradarbiavimą, palaikant tautinių bendrijų iniciatyvas ir veiklą. Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė susirinkusiųjų gausa, padėkojo už aktyvumą ir palinkėjo šiltų santykių tarpusavyje palaikymo, tradicijų ir papročių išsaugojimo, tolerancijos ir pagarbos vieni kitiems.

Koncerto metu Klaipėdos miesto azerbaidžaniečių, armėnų, baltarusių, lietuvių, rusų, totorių, ukrainiečių, žydų, vokiečių bendrijų meniniai kolektyvai pristatė miestui tradicinę savo protėvių kultūrą, šokius ir dainas. Vilniaus šokių kolektyvas „Vilenčyzna“ šventėje atliko įvairių tautų liaudies šokius. Vilniaus kazachų bendrijos „Nursaulė“ narė supažindino koncerto žiūrovus su tradiciniu kazachų kostiumu ir šokiu. Šalčininkų baltarusių kultūros centro „Ranica“ kolektyvas linksmai ir uždegančiai atliko baltarusių liaudies dainas.

Tautinių kultūrų centro kiemelyje vyko edukacijos. Klaipėdos rajono amatų centras  susirinkusiems pristatė tradicinius lietuvių tautodailės amatus: pynimą iš vytelių, sagių gaminimą, pynimą iš odos ir taip pat siūlė patiems išsikepti bandelių ant laužo. NVŠ programos „Klaipėdos miesto tautinių bendrijų sekmadieninė mokykla“ mokytoja Marina Filičeva mokė susirinkusius pinti mandalas iš siūlų. Vaikų ir jaunimo dienos centro studijos „Žyli-byli“ tautodailininkė Ksenija Lebedeva su pageidaujančiais gamino lėles iš siūlų. Visi, nuo mažo iki didelio, entuziastingai prisijungė prie įvairių tautų amatų pažinimo veiklų – abejingų nebuvo. Kazachų bendrijos narys Aibolat Sarybayev susirinkusiuosius kvietė paskanauti čia pat kepamos tradicinės kazachų duonos. Vaišindamas jis pasakojo, kaip ruošiama duonos tešla, kaip kepama tradicinė kazachų duona, kaip pjaustoma, su kuo ji valgoma.

Renginio metu Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Ryšių su tautinėmis bendrijomis skyriaus vedėja Rasa Paliukienė ir vyriausioji specialistė Irma Rabcevičienė įteikė apdovanojimus už nuopelnus tautinio savitumo išsaugojimo ir sklaidos srityje Klaipėdos baltarusių bendrijos „Krynica“ vokalinio ansamblio „Kupalinka“ ilgametei vadovei Valentinai Snigur, Klaipėdos armėnų bendrijos „Van“ sekmadieninės mokyklos mokytojai Hasmik Kirakosyan ir ukrainiečių bendruomenės atstovei Lidijai Anochinai.

Renginio organizatoriai dėkoja koncertinės programos, edukacinių užsiėmimų dalyviams ir gausiai surinkusiems žiūrovams.

Renginį remia Tautinių mažumų departamentas prie LRV ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Klaipėdos miesto savivaldybės

Tautinių kultūrų centras.

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday304
mod_vvisit_counterYesterday1049
mod_vvisit_counterThis week3929
mod_vvisit_counterLast week4208
mod_vvisit_counterThis month13457
mod_vvisit_counterLast month13459
mod_vvisit_counterAll4212537

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7642994