Pagrindinis
VII Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkursas – festivalis „Tradicijų paveldėtojai“ Print E-mail

VII Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkursas – festivalis „Tradicijų paveldėtojai“

Kultūrinės veiklos vadybininkė Agnė Stonkienė

2018-04-16  

 

VII Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkursas – festivalis „Tradicijų paveldėtojai“ 2018 m. kovo 24 d. vyko Visagino kultūros centre, balandžio 13 d. Klaipėdos Tautinių kultūrų centre, o balandžio 21 d. vyks Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Jau tradiciniu tapęs Respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos konkursas „Tradicijų paveldėtojai“ rengiamas kiekvienais metais nuo 2012 m. Konkurso tikslas - skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą, pagarbą tautiniam paveldui ir tolerantišką požiūrį į įvairių tautų kultūrą, jų įsitraukimą į liaudies kultūros populiarizavimo procesą, puoselėti liaudies muzikavimo ir choreografijos tradicijas, aktyvinti folkloro žanro atlikėjų veiklą, skatinti folkloro ansamblius bei solistus tobulėti, ugdyti jaunimo tautinę, kultūrinę ir meninę savimonę.

Konkurso dalyviai Klaipėdoje – Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro rusų vokalinis ansamblis „LEL“, baltarusių bendrijos „Krynica“ sekmadieninės mokyklos kolektyvas „Verasok“, azerbaidžaniečių sekmadieninės mokyklos ansamblis „Azeris“, Klaipėdos universiteto tautinio meno ansamblis „Vytinė“, Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro vaikų ir jaunimo ansamblis „Alkiukai“, Folkloro asociacijos „Vėčiora“ folkloro studija „Veretioncė“.

Labai dėkojame konkurso organizatoriams už sumanymą aplankyti Lietuvos miestus ir už sudarytą galimybę dalyvauti konkurse.


 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday752
mod_vvisit_counterYesterday1045
mod_vvisit_counterThis week2499
mod_vvisit_counterLast week4756
mod_vvisit_counterThis month16783
mod_vvisit_counterLast month13459
mod_vvisit_counterAll4215863

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7647813