Pagrindinis Renginiai Ukrainos nepriklausomybės 25-mečio minėjimas
Ukrainos nepriklausomybės 25-mečio minėjimas Print E-mail

Ukrainos nepriklausomybės 25-mečio minėjimas

Rugpjūčio 27-ąją dieną į Tautinių kultūrų centro kiemelį skubėjo uostamiesčio ukrainiečiai ir jų draugai. Čia buvo surengtas iškilmingas Ukrainos nepriklausomybės 25-erių metų minėjimas. Renginio organizatorius – ukrainiečių kultūros ir švietimo centras „Rodyna“. Renginio partneris – Tautinių kultūrų centras.

Šventėje dalyvavo įvairių Klaipėdos miesto tautinių bendrijų atstovai. Sveikinimo žodžius tarė azerbaidžaniečių bendrijos „Azeris“ pirmininkas Aliaga Mamedov, armėnų bendrijos „Van“ atstovai, latvių asociacijos „Atpūta“ pirmininkas Gotfridas Tapinas, baltarusių bendrijos „Krynica“ atstovai, Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centro kultūrinės veiklos vadybininkė Tatjana Volkova. Buvo išsakyti gražūs žodžiai ir nuoširdūs palinkėjimai – taikos ir klestėjimo ukrainiečių Tėvynei. Kaip pasakė bendrijos „Azeris“ pirmininkas: „Kiekvienai tautai yra sunku iškovoti nepriklausomybę. Todėl kiekvienoje šalyje Nepriklausomybės diena yra labai svarbi šventė“.

Ukrainiečių bendrijai buvo palinkėta kūrybinės sėkmės saugojant ir puoselėjant savo kultūrą ir ištakas, gyvenant Lietuvos žemėje.

Šventinio koncerto programoje dalyvavo ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ dainų ansamblis „Rušničiok“, merginų vokalinis ansamblis „Kalyna“, solistė Dina Mataitienė. Ukrainiečių kalba skambėjo eilės ir dainos apie saulėtą ir mylimą kraštą, apie gražią Ukrainos gamtą. Renginio metu centro „Rodyna“ pirmininkė Lidia Trigub simboliškai įteikė tradicinį ukrainietišką pyragą „karavaj“ seniausiajai narei Verai Chitrajai.

Renginyje dalyvavo korespondentas iš Ukrainos – Petro Kolor, kuris specialiai atvyko tam, kad interviu pagalba galėtų apklausti ukrainiečių bendrijos narius ir papasakoti apie jų veiklą viešojoje erdvėje.

 

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday462
mod_vvisit_counterYesterday1103
mod_vvisit_counterThis week3743
mod_vvisit_counterLast week2893
mod_vvisit_counterThis month11685
mod_vvisit_counterLast month7262
mod_vvisit_counterAll4197306

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7623889