Pagrindinis Renginiai VARDAVAR – tradicinė armėnų šventė
VARDAVAR – tradicinė armėnų šventė Print E-mail

VARDAVAR – tradicinė armėnų šventė

Kiekvienais metais Klaipėdos armėnų bendruomenės „Van“ nariai, vasaros įkarštyje, švenčia „Vardavar“ („Rožių šventė“ arba „Vandens karas“). Ši šventė yra atkeliavusi iš senų laikų, ji yra mėgiamiausia ir svarbiausia vasaros švenčių, kurios metu žmonės vieni kitiems dovanoja rožes ir vienas kitą šlaksto vandeniu. Armėnų mitologijoje ši šventė yra siejama su meilės, grožio ir vandens deive Astchika.

Šventė prasideda nuo ankstaus ryto, visi laisto vienas kitą vandeniu, neatsižvelgdami nei į amžių, nei į lytį ar visuomeninę padėtį. Įsižeisti ar reikšti nepasitenkinimą negalima, pykti ant besilaistančiųjų vandeniu – blogas ženklas. Manoma, kad tą dieną vanduo turi gydomosios jėgos.

Š.m. liepos 23 d. armėnų bendruomenė „Van“, kaip įprasta, pažymėjo šią šventę kavinėje „Armėnija“ (autostrados Klaipėda-Kaunas 60-asis km). Į šventę atvyko ir Kauno armėnų bendruomenė, draugai, įvairių tautų atstovai – lietuviai, rusai, kazachai, taip pat Klaipėdos totorių, baltarusių ir ukrainiečių bendruomenių pirmininkai.

Po tradicinio laistymosi vandeniu susirinkusiems buvo pristatyta koncertinė programa. Puikiai pasirodė sekmadieninės mokyklos „Van“ jaunosios gražuolės ir Kauno armėnų šokių ansamblis „Hayrenik“. Šventės svečiai turėjo unikalią galimybę susipažinti su nacionaline armėnų virtuve.

 

Kviečiame kitąmet prisijungti ir pajusti šventės džiaugsmą!

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday276
mod_vvisit_counterYesterday1103
mod_vvisit_counterThis week3557
mod_vvisit_counterLast week2893
mod_vvisit_counterThis month11499
mod_vvisit_counterLast month7262
mod_vvisit_counterAll4197120

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7623669