Pagrindinis Renginiai Švenčiame Atkurtos Lietuvos 100-metį
Švenčiame Atkurtos Lietuvos 100-metį Print E-mail

Švenčiame Atkurtos Lietuvos 100-metį

Vasario 11 d., sekmadienio popietę, kai mūsų mieste vyko daugybę įvairių renginių, Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centras taip pat šurmuliavo. Vaikai, suaugusieji, senjorai ir miesto svečiai susirinko paminėti Atkurtos Lietuvos 100-metį ir dalyvauti akcijoje „Mes – Lietuvos vaikai“.

Šilta ir jauki Tautinių kultūrų centro salė mirgėjo nuo spalvų įvairovės. Visi dalyviai (armėnai, azerbaidžaniečiai, baltarusiai, totoriai, ukrainiečiai, vokiečiai, žydai) vilkėjo tautinius rūbus, tuo pabrėždami savo išskirtinumą. Bet visus tądien vienijo dominavusios svarbiausios mūsų valstybės spalvos – geltona, žalia ir raudona. Visi dalyvavusieji segėjo trispalvės kaspinėlius ir rankose laikė šventės atributus.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, tardamas sveikinimo žodį, pasidžiaugė, kad vaikai atlieka žinomus Lietuvos autorių kūrinius, dainas ir eiles valstybine kalba, šoka lietuvių liaudies šokius, deklamuoja kitų tautų žymių poetų eiles, išverstas į lietuvių kalbą. Meras palinkėjo ir toliau puoselėti protėvių tradicijas bei pažymėjo, kad Klaipėdos miesto tautinių mažumų atstovai vieni iš pirmųjų pradėjo šventinius renginius, skirtus Atkurtos Lietuvos 100-mečiui paminėti.

Šventinio renginio „Vasario 16-oji“ koncertinėje programoje pasirodė uostamiesčio tautinių mažumų sekmadieninių mokyklų – ukrainiečių švietimo ir kultūros centro „Rodyna“ sekmadieninės mokyklos (mokytoja Lidia Trigub, muzikos mokytoja Natalija Urnikienė), armėnų sekmadieninės mokyklos „Van“ (mokytoja Hasmik Kirakosyan), žydų sekmadieninės mokyklos „Chalom Eladim“ (mokytoja Larisa Eilenkrig), totorių sekmadieninės mokyklos „Nur“ (mokytoja Lilija Mursalimova), azerbaidžaniečių sekmadieninės mokyklos „Azeri“ (mokytoja Rana Mammadova, akompanavo Jana Tarasova), baltarusių sekmadieninės mokyklos vokalinis ansamblis „Verasok“ (mokytoja Valentina Snigur) ir choreografijos būrelis „Krynička“ (mokytoja Jelena Borcova), vokiečių sekmadieninės mokyklos (mokytoja Kristina Kerpė) – ir miesto ugdymo įstaigų – Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijos (lietuvių kalbos mokytoja Irena Grauslienė), lopšelio-darželio „Pingvinukas“ (meninio ugdymo mokytoja Žaneta Milašienė ir priešmokyklinio ugdymo pedagogė Olga Korovina) – auklėtiniai.

Renginyje dalyvavęs poetas-vertėjas Alfonsas Jonas Navickas pasidžiaugė, kad jo vertimai žymaus totorių poeto Gabdulos Tukajaus eilių skambėjo šią popietę ir padovanojo totorių sekmadieninės mokyklos auklėtiniams naujų vertimų knygeles. Programoje skambėjo eilėraštis iš Jovitos Saulėnienės knygos „Simonas Dachas klaipėdietis prūsas“, perskaitytas vokiečių ir lietuvių kalbomis. Viso renginio metu buvo kalbama apie Lietuvą. Vaikai noriai įsijungė į pokalbį ir aktyviai atsakinėjo į klausimus. Koncerto metu multimedijos ekrane buvo demonstruojami piešiniai, skirti Atkurtos Lietuvos 100-mečiui paminėti, kuriuos piešė vaikai iš ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ sekmadieninės mokyklos dailės būrelio (mokytoja Svetlana Morozova), lopšelio-darželio „Puriena“, lopšelio-darželio „Pingvinukas“, „Santarvės“ progimnazijos (mokytoja Marina Motiejauskienė), „Žaliakalnio“ gimnazijos (mokytoja Margarita Artamonova).

Šventinis renginys „Vasario 16-oji“ – tai pirmasis Tautinių kultūrų centro įgyvendinamos akcijos „Mes – Lietuvos vaikai“ renginys.

 

Kultūrinės veiklos vadybininkė Rita Banevičienė

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday212
mod_vvisit_counterYesterday587
mod_vvisit_counterThis week1961
mod_vvisit_counterLast week4208
mod_vvisit_counterThis month11489
mod_vvisit_counterLast month13459
mod_vvisit_counterAll4210569

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7640306