Pagrindinis Renginiai Meilės ir šviesos šventė
Meilės ir šviesos šventė Print E-mail

Meilės ir šviesos šventė

Tatjana Sokolova

 

Vertė Rita Banevičienė

Septintą kartą Lietuvos pajūrio mieste Tautinių kultūrų centre įvyko šventė „Šeimos, meilės ir ištikimybės diena“ – pravoslavų šventųjų Piotro ir Fevronijos, kurie yra šeimos ir santuokos globėjai, šventė.

Svečius jaukiame kiemelyje, kuris buvo išpuoštas šventės simboliu – ramunėmis, pasitiko visa organizatorių komanda. Pasiruošimas šventei tęsėsi mėnesį draugiškoje ir didelėje kūrybinėje šeimoje (Jelena Butkevičienė, Tatjana Kononova, Tamara Lochankina, Maja Tarachovskaja, Irina Aleksejenko, Tatjana Volkova, Sergej Bondar, Jelena Semionova, Tatjana Sokolova, Julija Patrova, Liudmila Sedova, savanoriai „Baltijos tarptautinės akademijos“ (Ryga) studentai).

Per šiuos metus jau susiklostė atitinkamos šeimyninės šventės vedimo mūsų mieste tradicijos: svečių registracija, o jų buvo daugiau nei 700 žmonių, mugė, pramogos vaikams, šeimyniniai piešiniai ant bendro lapo, vainikų pynimas iš lauko žolių ir gėlių, parodomosios pamokos-užsiėmimai, šeimos nuotrauka.

Šventės metu Žana Černenko Karlsono vaidmenyje linksmino visus mažuosius svečius, žaisdama su jais linksmus žaidimus, rengdama varžybas, rungtynes, dainuodama dainas ir šokdama šokius.

Visos šventės metu veikė labdaros mugė-akcija, skirta segančių onkologinėmis ligomis vaikų palaikymui, kurią paruošė rusų bendrija „Lada“ ir klubas „Žar-ptica“, vadovaujant Svetlanai Vasičkinai, o taip pat rankdarbių meistrės Natalija Legenzova ir Olga Bojkova.

Vainikų pynimo „Stotelė“ kvietė suaugusius ir vaikus dalyvauti senovinėje pramogoje, kuri išliko iki mūsų dienų. Bet be gėlių vainiko nenupinsi, todėl geroji fėja Liudmila Sedova pririnko lauko gėlių ir atvežė jas į šventę. Irina Panova mokė pinti vainikus. Pasigėrėti nupintais vainikais žiūrovai galėjo koncerto metu.

Žaismingus sportinius žaidimus su vaikais ir suaugusiais vedė Svetlana Morozova. Parodomąsias pamokas-užsiėmimus vedė Marina Filičeva, Jelena Ščiukina ir Aleksandra Portenko, mokydamos gaminti suvenyrus, lėles, drugelius. Kokius gebėjimus ir talentus parodė vaikai, gamindami savo žaisliuką, juk jie jį darė savo artimiesiems.

Vedantieji Sergej Bondar ir Maja Tarachovskaja pakvietė visus į iškilmingą programos dalį, kad pažymėti „Pačią jauniausią šeimą“, „Daugiausiai vaikų turinčią šeimą“, „Gausiausią šeimą“, „Šeimą su didžiausiu šeimyniniu stažu“. Nominantams buvo įteikti krepšiai su kepiniais ir saldumynais nuo miesto tautinių bendrijų, suvenyrai atminčiai nuo rusų bendrijos „Lada“ ir knygos.

Visų susirinkusiųjų susižavėjimą sukėlė šeimos su didžiausiu šeimyniniu stažu nominacijos paskelbimas. Ji buvo įteikta Faschutdinovų šeimai, kurie santuokoje gyvena jau 65 metus.

Susirinkusius sveikino ir nominacijas teikė „Veros, Nadeždos ir Liubovės“ cerkvės Tėvas Piotras, Lietuvos Respublikos Seimo narė Irina Rozova, partijos „Rusų aljansas“ pirmininkė Tamara Lochankina, Rusijos Federacijos Generalinis Konsulas Klaipėdoje Aleksandr Gračiov, tarptautinio visuomeninio judėjimo valdybos narė Irina Aleksejenko ir humaniškosios pedagogikos asociacijos pirmininkė Marina Korinevskaja.

Visi sveikino susirinkusius su jauna, bet jau paklausia šeimynine švente, išreikšdami viltį, kad tik šeimoje galima išsaugoti vertybes gerų, rūpestingų, supratingų santykių. Ir net atsiradus žmogui sunkumams, artimieji jį visada supras ir palaikys. Ten, kur karaliauja meilė, ištikimybė, santykių skaidrumas – ten žmogus pasiekia daug.

Šiemet svečius džiugino talentingų šeimų parengti pasirodymai. Programą papuošė laimingi šeimyninio defile, kuriam vadovavo Aleksandra Portenko, dalyvių veidai ir Natalijos Černyšovos šokių kolektyvas.

Nuostabi dovana – didžiulis tortas buvo įteiktas nuo Klaipėdos Dekanato. Šventės pabaigoje juo vaišinosi visi susirinkusieji.

Šventė pavyko!

 

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday828
mod_vvisit_counterYesterday1103
mod_vvisit_counterThis week4109
mod_vvisit_counterLast week2893
mod_vvisit_counterThis month12051
mod_vvisit_counterLast month7262
mod_vvisit_counterAll4197672

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7624300