Pagrindinis Renginiai Dovana Liepojai
Dovana Liepojai Print E-mail

Dovana Liepojai

Nuo 2018 metų pradžios Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centras įgyvendina projektą „Lietuva, Latvija, Estija: daugiakultūriškumas šimtmečio renginiuose“. Projektas skirtas pasveikinti ir pagerbti trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – nepriklausomybės šimtmečius per daugiakultūrinius renginius, pažymint šiose šalyse gyvenančių įvairių tautų indėlį į savo šalių kūrimą bei vaidmenį kultūriniame gyvenime.

Š. m. rugsėjo 25 d., įgyvendinant vieną iš daugelio projekto veiklų, Tautinių kultūrų centras organizavo Klaipėdos tautinių bendrijų pirmininkų ir narių delegacijos kelionę į Liepoją dalyvauti medelio sodinimo akcijoje. Jauną liepos medelį Tautinių kultūrų centras su tautinėmis bendrijomis dovanojo Klaipėdos miesto partneriui Liepojos miestui kaip pagarbos, draugystės ir sveikinimo su Lietuvos ir Latvijos nepriklausomybės 100-mečiais simbolį.

Klaipėdiečių delegaciją, kurią sudarė baltarusių bendrijos „Krynica“ pirmininkas Nikolaj Logvin ir bendrijos narys Ivan Stasevič, armėnų bendrijos „Van“ narys Armen Muradyan, rusų bendrijos „Lada“ atstovė Raisa Grodienė, totorių bendrijos „Nur“ pirmininko pavaduotoja Farida Saifullina, Pabaltijo ukrainiečių asociacijos pirmininkas Leonid Tregub, latvių asociacijos „Atpūta“ pirmininkas Gotfridas Tapinas, Lietuvos lenkų sąjungos Klaipėdos skyriaus garbės pirmininkė Irena Songinienė, o taip pat laikraščio „Obzor“ korespondentė Irina Beliajeva ir Tautinių kultūrų centro kultūrinės veiklos vadybininkė Rita Banevičienė, šiltai ir draugiškai pasitiko Liepojos lietuvių draugijos „Rūta“ pirmininkė Stanislava Bezina ir draugijos nariai.

Medelio sodinimo ceremonijoje dalyvavo Liepojos miesto tarybos viešojo administravimo specialistė Brigita Dreiže. Gražioje Alėjos gatvėje, netoli draugijos „Rūta“ patalpų, pasodinta liepelė džiugins miesto gyventojus ir primins Klaipėdos ir Liepojos įvairių tautų bendradarbiavimą.

Po dalykinių susitikimų, draugiškų pokalbių prie arbatos puodelio, susipažinimo su Liepoja, įvyko klaipėdiečių delegacijos susitikimas su Liepojos baltarusių draugijos „Mara“ (pirmininkė Tamara Šulce) nariais, bendrijos ansamblio „Paulinka“ meno vadove Žana Buinickaja.

Užmegzti tarpkultūriniai ryšiai, Klaipėdos ir Liepojos tautinių mažumų bendruomenių bendradarbiavimas ir bendri kultūriniai renginiai skatins įvairių kultūrų išsaugojimą, puoselėjimą ir sklaidą.

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1050
mod_vvisit_counterYesterday781
mod_vvisit_counterThis week3228
mod_vvisit_counterLast week2893
mod_vvisit_counterThis month11170
mod_vvisit_counterLast month7262
mod_vvisit_counterAll4196791

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7623291