Pagrindinis Renginiai Nuostabus susitikimas su „Žavesiu“
Nuostabus susitikimas su „Žavesiu“ PDF Print Email

Nuostabus susitikimas su „Žavesiu“

Kovo 13 d. Klaipėdos miesto Tautinių kultūrų centre įvyko žinomos baltarusių fotomenininkės Irenos Gudzievskajos parodos atidarymas.

Pakeliui iš Austrijos paroda sustojo ir Lietuvoje. Kuo mes labai džiaugiamės, nes ir praeitais metais pristatyta paroda sulaukė didelio susidomėjimo ir įvertinimo.

Pristatydama savo darbus autorė pasidalino, kaip sunku yra pagauti tą akimirką, sulaukti to vienintelio vaizdo, kurį vėliau galima dovanoti žiūrovui! Merginoms iš mados studijos „Tamaros studija“, dalyvavusioms fotografavimuose, taip pat buvo mestas iššūkis, juk reikėjo ir basomis po sniegą vaikščioti, ir gulėti ant ledo. Bet ....juk grožis reikalauja aukų!

„Žavesys“ – nacionalinė baltarusių paroda. Ant didelių drobių – Baltarusijos gamta ir gražuolės iš Baltarusijos. Kaip teisingai ir paminėjo Irena, tai ir yra Baltarusijos turtas. Fone nuostabios gamtos fotografuojant merginų veidai tapo natūralesni ir paprastesni, juk gamta nemėgsta chaoso... Visos fotografijos atspindi bendrą projekto temą – moters ir nepakartojamos Baltarusijos gamtos grožio ryšį.

Parodos atidaryme dalyvavo Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis, Tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė, Baltarusijos garbės konsulas Klaipėdoje Nikolajus Logvinas, baltarusių, ukrainiečių, totorių, žydų, armėnų ir azerbaidžaniečių bendrijų atstovai.

Mes linkime Irenai kūrybinės sėkmės, įkvėpimo ir lauksim naujų susitikimų Klaipėdoje.

 

Elena Voločko, baltarusių bendrijos „Krynica“ narė

 

Vertė Agnė Stonkienė, TKC kultūrinės veiklos vadybininkė

 
© 2024 Joomla!. Visos teisės saugomos.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien20
mod_vvisit_counterVakar1103
mod_vvisit_counterŠia savaitė3301
mod_vvisit_counterPaskutinė savaitė2893
mod_vvisit_counterŠis menuo11243
mod_vvisit_counterPaskutinis menuo7262
mod_vvisit_counterViso4196864

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7623371