Pagrindinis Renginiai KORONAVIRUSAS KLAIPĖDOJE
KORONAVIRUSAS KLAIPĖDOJE PDF Print Email

#KORONAVIRUSASKLAIPĖDOJE

Siekiant užtikrinti informacijos sklaidą tarp miesto tautinių bendrijų žmonių, kurie karantino metu, susijusio su viruso COVID-19 plitimu, pateko į informacinę ir socialinę izoliaciją bei negauna pakankamai informacijos ir jaučia psichologinę įtampą, Tautinių kultūrų centras, gavus miesto mero štabo leidimą, priėmė sprendimą publikuoti mero pranešimus apie situaciją mieste rusų kalba bei publikuoti išverstus straipsnius centro tinklalapyje bei įstaigos facebook paskyroje https://www.facebook.com/ktkc.klaipeda 

 


 Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas 

informacija iš Facebook

 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.04.30

#GeraŽinia 

Klaipėdos miesto savivaldybė patvirtino naują materialinės paramos rūšį – vienkartines pinigines išmokas karantino metu darbo pajamų netekusiems klaipėdiečiams.

Darbo, tuo pačiu – ir pajamų netekimas, nežinia dėl ateities, šeimos gerovės yra rimtas išbandymas net ir stipriausiam žmogui. Materialinė parama, kurią gaus karantino sunkmetį patiriantys klaipėdiečiai, neišspręs visų problemų, tačiau, tikime, leis pajusti palaikymo stiprybę.

Nustatyta, kad materialinė parama nukentėjus dėl valstybės lygiu paskelbtos ekstremaliosios situacijos ir (ar) ekstremalaus įvykio padarinių gali būti skiriama asmenims, karantino metu netekusiems darbo pajamų ir susidūrusiems su nepalankiomis ekonominėmis ir finansinėmis pasekmėmis (darbo netekimas, pajamų sumažėjimas ir pan.).

Paramos dydis vienam gyvenančiam asmeniui arba pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui yra 100 proc. minimalių vartojimo poreikių dydžio (toliau – MVPD), t.y. 257,00 Eur. antram bendrai gyvenančiam asmeniui – 80 proc. MVPD, t.y. 206,00 Eur, trečiam ir kiekvienam paskesniam bendrai gyvenančiam asmeniui – 70 proc. MVPD, t.y. 180,00 Eur.

Svarbu: ši materialinė parama skiriama, jei dėl paramos kreipiamasi ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo karantino atšaukimo dienos ir jei kreipimosi metu asmuo atitinka nustatytus reikalavimus. Numatyta, kad parama gali būti skiriama, kai vyresnis kaip 18 m. vienas gyvenantis asmuo arba bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ne mažiau kaip 3 mėn. iki š. m. kovo 16 d. – karantino paskelbimo dienos, arba karantino metu iki darbo pajamų netekimo dirbo ir tuo laikotarpiu gavo vidutines pajamas – darbo pajamas ne mažesnes kaip minimalioji mėnesinė alga ir ne mažiau kaip vieną mėnesį yra netekęs 100 proc. darbo pajamų, išskyrus atvejus, kai nutraukus darbo sutartį buvo išmokėta išeitinė išmoka. Į paramą gali pretenduoti klaipėdiečiai, jei vieno gyvenančio asmens arba bendrai gyvenančių asmenų vidutinės mėnesio pajamos, vienam asmeniui per 3 pastaruosius mėnesius iki kreipimosi yra ne didesnės kaip 257 Eur.

Į vienkartinę išmoką pretenduojantis asmuo turi pateikti motyvuotą laisvos formos prašymą ir pateikti dokumentus, patvirtinančius patirtas (patiriamas) išlaidas bei apie vieno gyvenančio asmens arba bendrai gyvenančių asmenų 3 pastarųjų mėnesių iki kreipimosi pajamas.

Sprendimas dėl paramos skyrimo priimamas atsižvelgiant į Materialinės paramos teikimo komisijos siūlymą.

Prašymai dėl šios materialinės paramos priimami Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje.

Atkreiptinas dėmesys, kad karantino laikotarpiu Socialinės paramos skyriuje pareiškėjai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu – telefonu, el. paštu ( CLOAKING ir CLOAKING ) ir paštu (Vytauto g. 13, Klaipėda, 92138).

Daugiau informacijos – Socialinės paramos skyriaus informacijos telefonais:

Vytauto g. 13 – tel. ( 8 46) 41 08 40
Laukininkų g. 19 a – tel. (8 46) 32 46 96
Konsultacijos dėl prašymų pildymo teikiamos:

Vytauto g. 13 (pareiškėjams, gyvenantiems centrinėje ir šiaurinėje miesto dalyje (nuo Kalotės iki Baltijos pr.)) – tel.: (8 46) 41 08 41; 39 61 91; 21 45 83; 39 60 98; 39 61 22; 39 61 33.
Laukininkų g. 19A (pareiškėjams, gyvenantiems pietinėje miesto dalyje (nuo Baltijos pr. iki Rimkų gyvenvietės imtinai)) – tel.: (8 46) 39 10 67; 39 10 66; 32 46 96; 39 10 68; 39 08 36; 39 07 43; 39 07 92; 32 38 72; 39 08 35.


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.04.03

#KORONAVIRUSASKLAIPĖDOJE. Svarbūs pasikeitimai, kurie įsigalioja jau nuo šeštadienio, bet jie ne paskutiniai...
1. Nuo 2020-04-04 8.00 val. laikinai sustabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės skubios ir neatidėliotinos pagalbos skyriaus centriniame korpuse Nr.1 (Liepojos g. 41) veikla iki visų stacionarizuotų pacientų išrašymo. 
2. Pacientams, kurie šiuo metu gydomi pagrindinio korpuso stacionaro skyriuose, tęsiama reikalinga specializuota medicinos pagalba iki jų išrašymo.
3. Skubios medicinos pagalbos teikimą nuo 2020-04-04 8.00 val. užtikrina Respublikinė Klaipėdos ligoninė (pagal susitarimą su Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriumi D. Steponkumi). 
4. Pacientai, kuriems reikalinga skubi medicinos pagalba, kurios pagal savo asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo apimtis negali suteikti Respublikinė Klaipėdos ligoninė, nukreipiami į artimiausią reikiamą pagalbą suteikti galinčią asmens sveikatos priežiūros įstaigą.
5. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje akušerinės pagalbos teikimo tvarka korpuse Nr.2 (Liepojos g. 43) nesikeičia. 
6. COVID19 įtariamų ir sergančių pacientų priėmimo ir gydymo tvarka Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nesikeičia. 
7. Onkologinės pagalbos teikimo tvarka dienos stacionaro chemoterapijos ir radioterapijos ambulatoriniams pacientams Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nesikeičia.

 


 

 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.04.03

Karščio klinika.

Karščiausių diskusijų taškas pasiektas šiandien ir suderinus daug tarpinstitucinių klausimų, gautas kompromisas ir sveikas bendradarbiavimo pavyzdys. Klausimas buvo derinamas  ir su sveikatos apsaugos ministru, ir prezidentu ir premjero atstovais.

Ji įsikurs Galinio Pylimo g. 3, Klaipėdos psichikos sveikatos centro patalpose.

 

 

Klinika pradės dirbti sekančią savaitę, nemažiau kaip keturias valandas kasdien, o esant reikalui, darbo laikas bus ilginimas. Jos veiklą koordinuos Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Saulius Dabravalskis.

 

 


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.04.01

Šiandien vykusio savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdžio metu, buvo apsispręsta, kuriose įstaigose, esant dideliam koronavirusu infekuotų žmonių skaičiui, būtų izoliuojami lengvesne ligos forma sergantys pacientai.

Kalbant apie rimtesnį poreikį, kai kalba būtų apie šimtus pacientų, buvo įvardyta Švėkšnos viena iš gydymo įstaigų, kurioje vietų yra gerokai daugiau – gal net 300. Logistine prasme tai nėra ypatingai toli nutolusi teritorija, yra pakankamai nesudėtingai įgyvendinamas klausimas. Tikiuosi, kad šio rezervo neprireiks, bet poreikiui atsiradus, Klaipėda ir rajono savivaldybės sprendimą turi.  


 

INFORMACIJA NUO VYRIAUSYBĖS

2020.04.01

Informuoju. ❗❗❗

6 svarbūs sprendimai, kuriuos šiandien priėmė Vyriausybė:
1. Kuponai. Už dėl karantino neįvykusią kelionę keleiviui bus išduodamas jo sumokėtos sumos vertės kuponas, kurį bus galima panaudoti per vienerius metus. Nepanaudojus, per 14 dienų bus galima susigrąžinti už kelionę sumokėtus pinigus.
2. Skrydžiai. Nuo balandžio 4, 0:00, keleiviniai skrydžiai Lietuvoje bus galimi tik gavus Lietuvos transporto saugos administracijos leidimą.
3. Keltai. Nuo balandžio 4, 0:00, bus draudžiama gabenti keleivius ir lengvąsias mašinas keltais, išskyrus maršrutą Kylis-Klaipėda-Kylis. Galimos išimtys tik gavus VRM leidimą.
4. Pasienio punktai. Lengvaisiais automobiliais į Lietuvą grįžtantys keleiviai bus įleidžiami tik per Kalvarijos ir Saločių punktus.
5. 100 mln. Vyriausybė steigia fondą, kuris padės išgyventi karantiną Lietuvos įmonėms. Pradinis Vyriausybės įnašas – 100 mln. eurų.
6. Padangos. Už nepakeistas žiemines padangas nebus baudžiama, kol nesibaigs karantinas.
Informaciją pateikė Giedrius Surplys

 

 


 

 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.29

 

Šį vakar, po kelių pokalbių su A. Veryga, vietoje dirbančiais medikais, CKT bei DFDS atstovais sutarta, kad nuo antradienio (tikimės) įsigalios nauja tvarka.

Visiems išlipant iš kelto bus atliekamas kraujo "express testas" , po kurio būtų aišku - kam reikalingas dar papildomas tepinėlio ėmimas, o kas galėtų vykti tiesiai į saviizoliaciją.
Paprašiau ministro, kad laiku būtų pristatyti reikiami testai ir jų nepritrūktų. Tai padės efektyviai naudoti terpes ir reagentus bei laboratorijų darbą . Tokiu būdu nei vieno nepatikrinto asmens neįleisime į Lietuvą, o į Klaipėdą - pirmiausia.

Nuo kitos savaitės visi pacientai atvežami į KUL skubioms operacijoms, bus tikrinami dėl COVID-19 viruso.
Tai padės išvengti komplikacijų ir sudėtingų pasekmių vėlesniuose gydymo etapuose. Linkiu stiprybės visiems medikams, dirbantiems ir kovojantiems visuose kovos su koronavirusu frontuose. Palinkėkite to ir jūs.

 


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.29

Jei trumpai. Vakar jau gautas spec. siuntinys (19.000 respiratorių, vienakartinės pirštinės ir kt.) iš Vilniaus, vyksta intensyvus galingojo tyrimų aparato pastatymo ir montavimo bei derinimo darbai ir jau netruks jis pradės savo darbą. Vakar mūsų mobiliosioms "medikų kuopoms", atliekančioms patikrinimus keltuose, darbo buvo labai daug, nes keltai buvo net keturi, ir jei iki pietų buvo dirbama pagal naują tvarką, kai keleiviai buvo tikrinami "pagal simptomatiką", tai po pietų... ir vėl tvarka pasikeitė, ir vėl tikrinami visi be išlygų. Apie incidentus nepranešta, tik vienas buvęs klaipėdietis karantinuosis 14 dienų viešbutyje, o penki iš jų pasirinko tą patį variantą, bet viešbutyje laukdami, kol saugiu būdu bus užtikrintas parvykimas į jų savivaldybes. Beje, pora keleivių iš paskutiniojo kelto į viešbutį išvyko "užsupti ir įšilę", bet tikiuosi iki kelionės namų link "išsivėdins".

O situacija KUL kaista ir įtampa, jaučiant vis intensyvesnį COVID-19 viruso spaudimą, didėja kone kas valandą. Paskutinėmis žiniomis, patikrinus didžiąją dalį Neurochirurginio skyriaus medikų, jų tyrimai buvo neigiami, o tai reiškia, kad, dėkui Dievui, bent kol kas sergančiųjų medikų, dirbančių KUL, gretos nepasipildė ir taip norėtųsi, kad ta tendencija daugiau nebesikeistų. Bet identifikuotas vienas atvejas darbuotojai, iš KJL, jos vadovas apie tai informuotas, manau netrukus apie tai bus papasakota išsamiau.

KUL medikai įtaria, kad būtent šiame skyriuje (Neurochirurgijos) infekcija paplito nuo vieno iš ligonių (kuriems atliekamos būtinosios operacijos), užkrečiant kitus ligonius bei gydytojus, identifikuoti net penki jų, gulėję dviejose skirtingose palatose. Ir ta situacija padiktavo operatyvų ir būtiną sprendimą - skyrius operatyviai karantinuojamas, visi sergantys ligoniai iškeliami, atliekami visi kiti būtini veiksmai tokioje situacijoje. Medikai ir vadovybė be miego dirbo visą naktį ir dabar visa ši "evakuacija" jau baigta.

Būkite sveiki visi ir padarykite viską, kas nuo jūsų priklauso, kad taip ir būtų.

 


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.28
Pirmiausia, kreipiuosi į visus, kuriuos puikus oras vilioja į gamtą, prie jūros - nei minutei nepamirškite, kad raginimas "likti namuose" net ir tokiais orais neginčytina rekomendacija, reikalavimas, kurio nesilaikymas ar juo labiau pažeidimas, gali sukelti ir teisinių pasekmių, jau net nebekalbant apie grėsmę ir riziką savo ir kitų sveikatai - būkite atsakingais piliečiais.

O grįžtant prie statistikos, tai po šią naktį KUL laboratorijoje vykdytų tyrimų viso identifkuoti 8 nauji užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejai. Deja, bet ir vėl tenka konstatuoti, kad vienas iš teigiamų testų yra ir gydytojo iš KUL Neurochirurgijos skyriaus ir tai dar viena didelį nerimą ir rūpestį kelianti situacija.

Siekiant užkirsti bet kokias galimybės viruso plėtrai, izoliuota 10 medikų ir personalo, dirbančių šiame skyriuje. Šiuo metu KUL gydomi 49 šiuo virusu užkrėstieji, o dar 19 laukia savųjų jau atliktų tyrimų rezultatų, o dar du pacientai išleisti pabaigti gydymą namuose.

Dar viena informacija iš kelto patikros CKT - visa patikra vyko gana aktyviai ir operatyviai, ir per nepilnas keletą valandų, buvo patikrinti visi keleiviai, kurie turėjo būti tikrinami pagal atnaujintą tvarką ir iš jų tik trys pristatyti į viešbutį laikinam buvimui, kol jie saugiu transportu ir saugiu būdu iškeliaus į privalomąją saviizoliacijos vietą.

Tačiau tai kol kas tik pirmasis keltas iš keturių šiandien, tad darbo tikrinimo grupėms laukia dar daug. Primenu, be sustojimo veikia ir mobilus koronaviruso patikros punktas, nuolatos GMP automobiliais į KUL infekcinį korpusą pristatomi įtariami šiuo virusu pacientai, tad kova - be atvangos ir atokvėpio.


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.27
Itin karštos ir intensyvios dienos vakaras. Pirmiausia - noriu nuoširdžiai padėkoti Loretai Venckienei, mobilaus patikros punkto ir visų mobilių medikų grupių, paimančių mėginius nustatytose vietose, koordinatorei. Šiandien ne tik kad patikrinti visi visų trijų keltų keleiviai, bet ir beveik visi viešbučiuose laikinai izoliuoti pacientai, o rytoj mėginiai bus paimti likusiai mažai grupei laukiančiųjų ir tie, kurie turi sąlygas saugiai ir griežtai saviizoliacijai, jau rytoj išvyks į tas vietas. Tai gerokai palengvins naštą Klaipėdai, lieka tikėtis, kad tikrai niekam nepritrūks sąmoningumo ir atsakomybės griežtai laikysis saviizoliacijos sąlygų. Tokiai spartai kol kas pilna apimtimi nėra pasiruošusios mėginius tiriančios laboratorijos Lietuvoje, nes vien 600 mėginių, paimtų Klaipėdoje (laivuose) dar tebėra saugiai saugomi, tačiau saugojimo laikas gana ribotas. Tikimės, kad SAM ras sprendimą ir kažkuri laboratorija priims šiuos mėginius ir ištirs juos kuo greičiau, nes KUL laboratorija jau kurį laiką dirba 24/7, 100% pajėgumu. Geroji žinia yra ir ta, kad pagaliau Klaipėdą pasiekė galingasis tyrimų aparatas, leisiantis tirti iki 1000 mėginių per parą, tačiau kiek truks pajungimo ir paleidimo darbai, atsakyti gali tik specialistai, bet tai - "auksinės" viltingo laukimo valandos.
Rytoj laukia net 4 keltai, bet jau nuo rytojaus tikrinami bus tik identifikuojamus simptomus turintys keleiviai, tad tikėtina, kad tai palengvins priešakinėse linijose esančių specialistų darbą, primenantį negailestingą kovą.
Būkite sveiki visi ir kiekvienas, būkite drausmingi, nesiburkite į grupes net ir gamtoje, saugokite ir saugokitės.

 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.27

 

Dienos rytas atnešė labai nerimastingų žinių. Šiuo metu KUL gydomi 37 pacientai. Tame skaičiuje ir šiąnakt atlikti tyrimai, kurie nustatė dar 13 naujų naujų atvejų. Dramatiškiausia žinia yra ta, kad šią naktį ligoninėje mirė 94 metų pacientas, sirgęs ne viena lėtine liga, tačiau jam taip pat buvo nustatytas ir COVID-19 virusas. Jis gydėsi Akių ligų skyriuje, nesiimu vertinti, kaip medikas, bet medikų patikintas esu, kad mirties priežastis ne dėl šio viruso. 

...Nuoširdi užuojauta mirusiojo giminėms ir artimiesiems.

Daugiau komentarų po netrukus prasidėsiančio darbinio pasitarimo nuotoliniu būdu su visų Klaipėdos ligoninių ir GMP vadovais, tikėtina apie 13.00 val. Prašau supratimo, kadangi situacija kaista kas valandą, sprendimai turi būti itin tikslūs ir operatyvūs, todėl dirbame didžiulėmis apsukomis ir krūviais.

 


 

 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.26

2020.03.26 d. vakaras. Diena kupina kovos veiksmų su COVID-19 fronte. Prisimenu ta iškalbingąjį "test, test, test" ir vakare matau, kad šiandien to veiksmo būta daug ir rimto.

Nuo pat ryto iki pat šio laiko mūsų specialistų "kovos grupės" ėmė mėginius iš trijų keltų keleivių ir tai buvo nei daug, nei mažai - apie 350 keleivių.

Dar neturiu galutinių duomenų, bet tik nedidelė jų dalis buvo nukreipta į savivaldybės paruoštas patalpas. Kitas kovos frontas - nuolatos veikianti mobilios patikros punktas, kuriame dirbta taip pat trimis pamainomis ir paimta 50 mėginių. Trečioji "fronto linija" - pradėta savivaldybės parengtose patalpose izoliacijoje esančių žmonių "išlaisvinimo" į saviizoliacijos erdves, operacija, kurios metu šiandien į tam tikslui tinkamas patalpas iškeliavo dar 26 žmonės.

Tad sumuokime - tai kone 430 "test, test, test" atvejų, nors kokie bus to rezultatai, bus aišku artimiausiu metu. Dėkui Dievui, pasipildė terpių ir reagentų atsargos, bet kyla įtampa kitame krašte - KUL laboratorija,dirbdama 24 val. rėžimu, atlieka iki 200 tyrimų per parą, tad pagalba iš kitų laboratorijų sostinėje, o nuo rytojaus tikėtina ir Šiauliuose tampa itin vertinga ir svarbi. Dėl to šiandien tarėmės su A. Veryga bei jo ir "S. Skvernelio komiteto" atstove Rugile ir tikiuosi, kad sprendimus ne tik radome, bet ir juos įgyvendinsime.

Gera žinia, kad sutarta, jog jau nuo rytojaus keli Respublikinės Klaipėdos Ligoninės žmonės, o mūsų Visuomenės Sveikatos Biuras "visa galia" jau kelios dienos taip pat jungiasi prie šių bendrų pajėgų.

Geras ir dalykiškas pokalbis dar dieną su VRM ministre Rita Tamašuniene dėl saugumo visuose šiuose procesuose užtikrinimo, nes tai - tarsi savotiška aksioma visuose šiuose procesuose.

Na ir paskutinioji žinia iš KUL.

Šiai dienai beveik 300 darbuotojų yra patikros dėl COVID-19 viruso procese ir paskutinėmis žiniomis slaugytojos ir jos padėjėjos, dirbančių akių ligų skyriuje, patikrinimo testai parodė infekciją.

Tad bendras šios ligoninės personalo, "paliesto" šio viruso skaičius pasiekė jau 14. Tokios ir tiek šios dienos žinių, tokie šiandienos įspūdžiai. Būkite sveiki ir likite namuose.

 


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.26

IInformacijos perdaug nebus, dalinuosi, dalinkitės ir jus.

❗ Karantinas tęsiamas iki balandžio 13 dienos.
⭕ Viešose vietose rekomenduojama būti tik su burną ir nosį dengiančiomis apsauginėmis priemonėmis. Izoliacija ir karantinas – labai svarbūs siekiant suvaldyti viruso plitimą.

 


 

 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.26

Informacija grįžtantiems klaipėdiečiams. ‼️‼️‼️

Visi, kurie artimiausiomis dienomis grįžta iš užsienio prašome registruotis http://griztu.lt/

Registracijos dėka, mes galėsime efektyviau jumis pasirūpinti. Padėkite sau ir mums. 

Dėkojame už neatlygintinai sukurtą sistemą Koralis.co  vadovams Vyčiui Radvilai ir Eimantui Rudminui.

Dalinkitės informacija ‼️  

 


 

INFORMACIJA NUO MIESTO MERO

2020.03.25

Diena neeilinė, kupina išbandymų, pasitinkant keltus, parsivežant klaipėdiečius iš Vilniaus oro uosto, išlydint kitų miestų gyventojus į miestus, kuriuose jie gyvena, bet iššūkiai suvaldyti, nors ką tobulinti tikrai yra. Nesiimu vertinti naujos izoliavimo tvarkos (kurios oficialiai paskelbtos dar asmeniškai nemačiau) taikymo, kuri turėtų palengvinti apkrovas bei tempus savivaldybei. Gaila, kad kol viename Lietuvos krašte naujoji tvarka pradedam taikyti dar ją aptarinėjant, pajūrio krašte ją SAM klerkai reikalavo dar labiau griežtinti, kažkokia sumaištis ne kitaip...Kaip elgsimės rytoj? Vadovausimės savo protu, tik įdomu kaip elgsis VSC specialistai, nes jie juk pirmieji pasitinka ir nusprendžia kam kur...Tuo pačiu - KUL pirmoji Lietuvoje ėmėsi tirti savosios ligoninės medikus dėl "santykio" su COVID-19 virusu. Tiriami visi infekciniame korpuse dirbantys/kovojantys gydytojai bei slaugytojai bei dar ir iš kitų skyrių - viso virš šimto darbuotojų, Galutiniai ir patvirtinti rezultatai bus aiškūs jau rytoj, tuomet juos ir pateiksime. Jau patvirtintas ir naujojo šio klastingojo viruso tyrimų bei užsikrėtimo identifikavimo aparato "Cobas 6800 movable" skyrimas KUL ir jau šiandien prasidėjo monatvimo, pastatymo, suderinimo darbai. Kai jau jis pradės veikti, bus galima atlikti iki 30.000 tyrimų per mėnesį, reiškia ~1000 per dieną, bet svarbiausia, turėti pakankamai reagentų. Ramios nakties visiems, likite namuose, saugokite save ir savo artimuosius bei vieni kitus.

 


 
© 2024 Joomla!. Visos teisės saugomos.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien25
mod_vvisit_counterVakar714
mod_vvisit_counterŠia savaitė739
mod_vvisit_counterPaskutinė savaitė1949
mod_vvisit_counterŠis menuo5788
mod_vvisit_counterPaskutinis menuo7262
mod_vvisit_counterViso4191409

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7617244