Pagrindinis Activities Šeimos, Meilės ir Ištikimybės diena
Šeimos, Meilės ir Ištikimybės diena PDF Print E-mail

Šeimos, Meilės ir Ištikimybės diena

Liepos 8-oji yra ypatinga, nes tą dieną švenčiama Šeimos, meilės ir ištikimybės diena. Jau penkis metus iš eilės ta proga Klaipėdos miesto Tautinių kultūrų centras kartu su M. Gorkio pagrindinės mokyklos pedagogais bei kitomis aktyviomis visuomeninėmis organizacijomis visus miesto gyventojus ir svečius sukviečia į šeimyninį renginį. Šventė labai laukiama, į ją susirenka daug įvairaus amžiaus, įvairių tautybių šeimų, atsivesdamos ir močiutes, ir senelius, vaikus ir anūkus. Džiugina tai, kad su kiekvienais metais tokių žmonių ir šeimų vis daugėja.

Vaikai, tėveliai, mamytės, močiutės bei seneliai turėjo galimybę nusifotografuoti, sudalyvauti piešimo ir vainiko pynimo konkursuose, sporto rungtyse, savo rankomis padaryti šventės simbolį – ramunę. Klaipėdos miesto tautinės bendrijos aktyviai dalyvavo šventėje ir įsteigė specialius prizus. Azerbaidžaniečių bendrija „Azeris“ (pirmininkas Aliaga Mamedov) apdovanojo daugiavaikę šeimą, rusų draugija ,,Lada“ (pirmininkė Svetlana Vasičkina) apdovanojo jauniausią šeimą, savanoriškoji rusų kultūros draugija „Otečestvo“ (pirmininkė Tamara Lochankina) skyrė apdovanojimą ilgiausiai santuokoje išgyvenusiai porai, Tautinių kultūrų centras kartu su Ukrainiečių švietimo ir kultūros centru „Rodyna“ (pirmininkė Lidia Trigub) apdovanojo daugiatautę šeimą.

Koncertinėje programoje dalyvavo Klaipėdos armėnų sekmadieninės mokyklos mergaičių vokalinis ansamblis (mokytoja Hasmik Kirakosyan) ir baltarusių bendrijos „Krynica“ vokalinis vaikų ansamblis (vadovė Valentina Snigur).

Rusų draugija ,,Lada“ tradiciškai organizavo mugę, kurios metu surinkti pinigai buvo skirti Klaipėdos vaikų ligoninėje onkologinėmis ligomis sergančių vaikų gydymui.

Šventinio koncerto pradžioje visas susirinkusias šeimas pasveikino ir palaimino Maskvos Patriarchato Lietuvos pravoslavų eparchijos Ierej Piotr Olechnovič. Sveikinimo žodžius taip pat tarė LR Seimo narė Irina Rozova ir Rusijos Federacijos Generalinio konsulato Klaipėdoje Konsulas-patarėjas Tatjana Novožilova. Sveikindama ji įteikė apdovanojimą daugiavaikei šeimai, kuris buvo specialiai pagamintas šiai progai.

Renginio metu buvo paskelbtos ,,Gausiausios“, ,,Jauniausios“, ,,Daugiavaikės“, ,,Didžiausio šeimyninio stažo“ ir kt. šeimų nominacijos. Nominantams iškilmingai įteiktos tradicinės gėlių puokštės bei nuskambėjo gausūs aplodismentai.

Kultūros ir švietimo centro „Harmonija“ pirmininkė Marina Korinevskaja pasveikino visus susirinkusius ir perdavė linkėjimus nuo kolegų iš Sankt-Peterburgo, kurie susidomėjo švente ir perėmė tradiciją organizuoti tokio formato renginį savo mieste.

Šventės pabaigoje skambėjo specialiai „Šeimos, meilės ir ištikimybės dienai“ sukurtas himnas (žodžiai Irinos Aleksejenkos ir Majos Tarahovskajos, muzika Irinos Vlasovos). Himną atliko Maja Tarachovskaja, visi šventės dalyviai ir svečiai.

Nuoširdžiai dėkojame gausiam būriui pagalbininkų, kurių indėlis šventės organizavime buvo labai svarus. Ačiū M. Gorkio pagrindinės mokyklos pedagogams, Stačiatikių Bažnyčios Lietuvoje Klaipėdos dekanatui, Klaipėdos savanoriškosios rusų kultūros draugijai „Otečestvo“, lopšelio-darželio ,,Pingvinukas“ direktorei, Kultūros ir švietimo centrui ,,Harmonija“, ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Saulutė“ mokytojoms, rusų draugijai ,,Lada“, laisvalaikio klubo „Žar-Ptica“ nariams, Lietuvos humanistinės pedagogikos asociacijai, tarptautiniam visuomeniniam judėjimui ,,Roditelskaja zabota“, laikraščio ,,Obzor“ klubui „Šeima“. Nuoširdžiai dėkojame renginio vedantiesiems,  Radijo stoties „Raduga“ darbuotojams Sergejui Bondar ir Anastasijai.

 Šeima – svarbiausia žmogaus ir visuomenės gyvenime, tai didžiausia vertybė, nepakartojamas artimų žmonių ratas, kuriame visuomet jautiesi saugus, išklausytas, paguostas, visi jaučiasi reikalingi vieni kitiems, galintys padėti, patarti. Visada traukia grįžti namo, į jaukų šeimos židinį, taigi tikimės, kad ir kitais metais sulauksim visų dalyvavusių ir galbūt pagausėjusių šeimų pas mus Tautinių kultūrų centre.

 

 

 
Copyright © 2024 Joomla!. All Rights Reserved.
 

KVIEČIAME APLANKYTI

 


 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday359
mod_vvisit_counterYesterday442
mod_vvisit_counterThis week2883
mod_vvisit_counterLast week2884
mod_vvisit_counterThis month8597
mod_vvisit_counterLast month20467
mod_vvisit_counterAll4228144

Statistika

Dabar svetainėje :
Straipsnių : 1209
Viso peržiūrėjimų : 7669555